http://miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/search/label/gospodareala

joi, 20 octombrie 2016

Kethup de casa



       Oare mai sunt rosii prin piata?Eu nu am mai fost demult, acest kethup  l-am pregatit inca in vara si mi-am zis ca poate va intereseaza si pe voi,dar o postez si pentru mine , asa sunt sigura ca nu pierd retetele.
Iti trebuie 
-5 kg rosii
-4 bucati de gogosari 
-5  bucati de ceapa
-2 teline
-250 ml ulei 
-250 g zahar 
-250 ml otet
-sare,piper
-cimbru(optional)

Prepari asa :
  Speli rosiile si le dai prin masina de tocat sau masina de pasat.Cureti gogosarii ,cepele si cele 2 teline,apoi dai legumele prin masina de tocat,dar ai grija sa nu amesteci ceapa cu celelalte legume.Pui ulei intr-o aoala si adaugi ceapa pe care o calesti cateva minute bune apoi peste ceapa torni sucul de rosii,pui legumele pe care le-ai tocat, zaharul  ,otetul ,putina sare si piper.Lasi totul sa fiarba pana scade bine,dar ai grija sa amesteci din cand in cand. Cu cca 10 -15 minute inainte de a lua compozitia de pe foc adaugi o crenguta de cimbru si potrivesti de sare.Iei compozitia de pe foc si dupa ce se raceste putin o torni in borcane.Pui borcanele la sterilizat si lasi sa fiarba 30 de minute din momentul in care observi ca apa a inceput sa clocoteasca.
                                                     Ne mai auzim!

8 comentarii:

  1. Multumesc de reteta. Chiar am sa o pastrez / incerc!
    Cand am vazut poza, m-am gandit la zacusca, dar pe urma am vazut ca nu sunt si vinete.
    O zi frumoasa sa ai, iti urez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere!Daca o incerci sa-mi spui cum ti-a iesit.

      Ștergere
  2. Arata tare bine. Eu nu am facut anul acseat, doar cateva borcanele de zacusca. Te pup, iubita mea ! Sa ai o toamna minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa ca faci anul viitor.O toamna minunata si voua!

      Ștergere
  3. Ce buuuun! Multumim de reteta :)
    Cureti rosiile si gogosarii de piele? Eu rosiile mereu, dar cu ardeii/gogosarii mi-e foarte greu, de aceea ii cam evit cand trebuie sa fac vreo pasta sau orice ce trebuie pasat.
    Zile frumoase, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca dau rosiile prin masina de pasat ,atunci nu le curat pentru ca se separa semintele si cojile ,dar daca le dau prin masina de tocat atunci le oparesc cateva minute si le curat de coaja.Gogosarii nu ii curat niciodata de coaja,nu ma deranjeaza in mancare,de fapt nici nu stiu daca am simtit vreodata coaja de la gogosari in ceva mancare:).Zile frumoase si voua!

      Ștergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!